Keresés ebben a blogban

A pattanások jelentése testrészenként - hol, melyik pattanás, mire figyelmeztet

Amikor pattanás jelenik meg az arcon vagy bárhol a testünkön, ez egy jel a szervezetünk részéről, hogy valamelyik belső szervünkkel gond van.  A tiniknél természetes az akné és a pattanás, de a felnőtteknek is meg kell küzdeniük vele néha.

Mit is jelent, ha pattanásom van az arcomon, az orromon, vállaimon, hátamon, stb ? Tulajdonképpen melyik mire figyelmeztet ?


Az alábbi listába felfedezheted mit probál üzenni a a tested, hogy mitől is szenved a szervezeted esetenként, ha pattanásod jelenik meg valahol:

- pattanás a homlokon - ez azt jelentheti,hogy gond lehet a vékony vagy a vastag bélnél,  vagy epehólyag gondokra is utalhat, illetve, krónikus arcüreggyulladásra (szinuszitisz, orr-melléküreggyulladás)

- akné vagy pattanás a szemöldökök között: máj leterhelését jelenti, túlterhelő táplálékot, májat leterhelő eledelt, italt fogyasztottál, fogyasztasz

- ha az arcodon jelenik meg pattanás, ez légúti gondokat jelent, orr, fül, gége. Ez is a krónikús szinuszitisre is utalhat (arcüreggyulladás).

- ha a jobb arcodon van akné, ez a máj problémáira utal.
- ha a füleden vagy a füled háta mögött (a fülporcon vagy pont a hajlatban ahol a porc csatolódni érződik a koponyához) van pattanás, ez azt jelenti, hogy a veséiddel van gond ! Azonnal csökkenteni kell a veséket terhelő eledeleket, italokat. Kevesebb húst, több zöldet kell fogyasztani, félszénsavas vagy    természetese csorgóvízet szénsavas üdítők helyett, csökkenteni ipari eredetű cukor bevitelét mint pl. a süteményeket, csokikat, s helyette leveses gyümölcsöt, narancsot, ananászt stb fogyasztani, de legfőbbképpen, görögdinnyét. A görögdinnye csodát művel a vesével.

-ha a szemeid szélén vagy a halántékodon vagy pattanásos, akkor is a vesék jeleznek, hogy nem működhetnek rendesen, ez esetben azonban, majdnem teljesen bíztos, hogy vízhiányos vagy - nem iszol elég vizet ! Az üdítőitalok, szörpök, kávé, tea, NEM VÍZ a szervezetnek, nem helyettesítik a tiszta vizet. Kezdj el tehát több tiszta ivóvizet inni a szörpök, kávék, forrócsokik, stb. helyett.

- ha a melkasodon van akné, ez a szívnél és a tüdőknél jelenthet egészségügyi gondokat
- a pattanás az álladon azt jelenti, hogy gond van a gyomroddal, meg kell jobbítani az emésztést, kevesebb leterhelő eledelt kell bevinni, esetleg kissebb adagokra fogni, ha meg diétázol éppen, akkor arról figyelmeztet, hogy az nem jó az emésztőrendszerednek !

- ha a háton van aknéd, akkor gyulladás lehet a tüdőknél, megfázhattál, még nem érzed a hatását, de érdemes vigyáznod az öltözködési stílusodra, vagy a mellkasod szabad mozgását akadályozza a ruházatod, vagy túl vékonyan öltözködsz a mellkasod tájékán

- a vállak környékén meg jelent pattanás a vesék gondjairól szól, leterheli valami a veséidet
- ha az orron van pattanás, az a szív gondjairól vagy betegségéről szól
- ha a szájon van pattanás, azzal genitális eredetű fertőzésekről szólhat, azonnal orvoshoz kell fordulni vele, lehet felfázott nemi szervtől sérült belső szervekig több, csatolódó gond mögötte

- ha a nyakon van akné-pattanás, az egy gyulladást jelent valahol a szervezetbe. Szüksége van a testednek több pihenésre, friss levegőre és sok vízre !

Hogy tudom kezelni az aknét ? Hogy szabadulhatok meg a pattanásoktól ?

Az első lépés a kezelésben az étkezés változtatása. Meg kell szüntetni a következő eledelek fogyasztását : csoki, kávé, szénsavas üdítők, fastfood eledelek, hamburger, pizza, tészták, spaghettik, csipszek, szalma krumpli vagy hasábburgonya, bécsiszeletek, jódozott só - általában ilyen van a pulton konyhasó néven - , édességek, bármi ami búzalisztet tartalmaz, kenyér, laskák, perecek, sütik, stb.

A kúra alatt sok vizet kell fogyasztani, ajánlott sok zöldéget és gyümölcsöt enni, halat és sovány húst.

A kezelés ideje alatt ajánlott vitaminokat szedni, amik tartalmaznak B vitaminokat, Q10 koenzimet, cinket, aloe verát.

Nagyon segítenek a pattanások ellen a természetés gyógynövényekből készitet teák, mint például a zöld tea, cikória, bojtorján tea, körömvirág tea, árvácska tea, lófarok(zsurló, lat. equisetum arvense) tea.

Természetesen ha krónikus aknével kell küzdeni, és a fenti megemlített diétás módszer nem segít, akkor ajánlott a szakorvosokhoz fordulni egy bőrgyógyászati kezelés érdekében.


Ti hogyan szabadultatok meg a pattanásoktól ? Mivel kezeltétek az aknét ? Várom válaszaitokat a cikk alatti kommentárdobozokban vagy a facebook oldalán a blognak

...

Népszerű bejegyzések